martes, 4 de agosto de 2015

Javier Cercas i la caverna espanyolista, units contra Catalunya i el dret a decidir.



Mireu aquest article de l'impostor Javier Cercas contra el dret a decidir dels catalans i dels pobles. El va escriure desprès de la Diada.

Diu que s'ha de complir la Llei. I com que la Llei espanyola no permet el referèndum, no hi ha dret a decidir que valgui. Diu que el dret a decidir que clama tot un poble no és democràtic. És un engany. S'ha de complir la Llei. És un argument que l'he sentit moltes vegades, sobretot durant la dictadura d'en Franco. Ens repetien que s'ha de complir i obeir la Llei. En la transició i en la democràcia, ens han repetit fins a la sacietat que s'ha de complir la Llei. Ara els fatxes que ens governen, els militars, el Rei i tota la seva cort d'obedients gossets ens repeteixen que s'ha de complir i obeir la Constitució, la dictadura de la Llei. En Cercas sempre ha obedient a les elits, als poders. Argumenta per a mostrar-se com el primer llepaculs de la classe, que el dret a decidir no és democràtic.

La Llei dona impunitat als corruptes. Diuen els llepaculs dels amos que ho hem d'acceptar. És la Llei. La Llei fa la vista grossa amb els torturadors, criminals i delinqüents de coll blanc. Diuen que ho hem d'acceptar. Amb la Llei a la mà els polítics han regalat als bancs milions d'euros de tots els espanyols. Ho hem d'acceptar. La Llei està violant els drets de tots els catalans i pobles d'Espanya. Diu en Cercas que hem d'obeir la Llei com a bons demòcrates. Hem de complir la Llei, encara que els que manen abusin i violin els drets de les persones i pobles.

La gran teoria del Cercas és que s'ha de complir la Llei. No és una idea original del Cercas, això ja ho deia en Franco. La innovació del Cercas és dir que aquesta idea franquista i pròpia de les dictadures és essencialment democràtica. Un revisionista molt apreciat pels que manen. En Cercas és un exemple de persona complidora de la Llei. Sempre ha dit que SI: durant la dictadura i ara en Democràcia. Diu que el dret a decidir no està especificat en la Constitució espanyola. Calla que està en la declaració dels drets humans universals i que Espanya l'ha firmat. El dret a decidir forma part dels drets dels ciutadans i pobles d'Europa. Segons els drets humans originals no sols tenim el dret a decidir sinó que també l'obligació de rebel·lar-nos quan els que governen abusen i violen els drets d'una persona o d'un poble.

Cercas ignora la voluntat ignora la voluntat d'una majoria de catalans al·lèrgics a la caverna espanyolista, al centralisme de Madrid, a la dominació borbònica, judicial i militar per la força. Les idees del Cercas són les que estan propiciant un estat d'excepció a Catalunya o una intervenció militar. Les idees traïdores i fatxes d'aquest peudo intel·lectual català, les repeteixen els que imposen la sagrada unitat d'Espanya, diguin el que diguin els pobles d'Espanya.

En Cercas va néixer a Extremadura. Fill d'un franquista que Franco va enviar a Catalunya, terra conquistada pels feixistes que es varen saltar la Llei, que era la República. I d'aquesta il·legalitat encara sobreviu la Monarquia, l'exèrcit i les institucions bàsiques d'aquesta parodia de Democràcia, entre ells una massa obedient de periodistes ben engreixats. Els borbons segueixen vivint i gaudint per sobre la Llei. La majoria hem de complir la Llei i els que manen se la salten a diari.

En Vargas Llosa en els seus sermons dominicals de El país diu que en Cercas és un dels més grans comentaristes polítics. Ho justifica perquè en Cercas ha trobat un argument contra el dret a decidir dels catalans. Elogia al Cercas per la seva agudesa política i per a tenir el valor d'exposar i fer reviure les idees franquistes i feixistes. Troba genial que exposi sofismes com el següent: «no se puede ser demócrata y estar a favor del derecho a decidir, porque el derecho a decidir no es más que una argucia conceptual, un engaño urdido por una minoría para imponer su voluntad a una mayoría »

Un altre cavernícola, José Antonio Zarzalejos, ex director del diari monàrquic de Madrid, l'ABC, també elogia al Cercas com un gran demòcrata, ja que està contra el dret a decidir. També repeteix que és un català exemplar per la seva defensa de la Constitució, la unitat d'Espanya i sobretot per tenir el valor d'atacar-se al dret a decidir, malgrat que sigui majoritari.
I així han anat desfilant la cort de cavernícoles lloant els despropòsits franquistes i retrògrades del Cercas. Revisionisme orwelià: Les idees franquistes i falangistes ara són les autènticament demòcrates. El món al revés. Amb aquestes piruetes dialèctiques ha entusiasmat a la màfia cavernícola espanyola i als d'El País en particular.
Per en Cercas els demòcrates són els que impedeixen el dret a decidir amb argúcies legalistes, amb enganys i amenaces dels tancs i estats d'excepció. I diu que el poble que surt al carrer a expressar-se és antidemocràtic. No cal estranyar-se que els cavernícoles li donin premis i diguin que és un savi, un bon demòcrata i un bon escriptor

Txema Bofill
doctor en ciències de l'educació


Democracia y derecho a decidir

Javier Cercas
Es posible que en los últimos tiempos estemos viviendo en Cataluña una suerte de totalitarismo soft; o, por usar de nuevo el término de Pierre Vilar, una suerte de “unanimismo”: la ilusión de unanimidad creada por el temor a expresar la disidencia. El instrumento de esta concordia ficticia no es la violencia, sino el llamado derecho a decidir: quien está en favor del derecho a decidir no es sólo un buen catalán, sino también un auténtico demócrata; quien está en contra no es sólo un mal catalán, sino también un antidemócrata. Así las cosas, es natural que, salvo quienes sacan un rédito de ello, en Cataluña casi nadie se atreva a dudar en público de un derecho fantasmal que no ha sido argumentado, hasta donde alcanzo, por ningún teórico, ni reconocido en ningún ordenamiento jurídico; también es natural que nadie se resuelva a decir que, aunque parezca lo contrario, no hay nada menos democrático que el derecho a decidir. O, dicho de otro modo: ahora mismo, el verdadero problema en Cataluña no es una hipotética independencia, sino el derecho a decidir.
Me explico. En democracia no existe el derecho a decidir sobre lo que uno quiere, indiscriminadamente. Yo no tengo derecho a decidir si me paro ante un semáforo en rojo o no: tengo que pararme. Yo no tengo derecho a decidir si pago impuestos o no: tengo que pagarlos. ¿Significa esto que en democracia no es posible decidir? No: significa que, aunque decidimos a menudo (en elecciones municipales, autonómicas y estatales), la democracia consiste en decidir dentro de la ley, concepto este que, en democracia, no es una broma, sino la única defensa de los débiles frente a los poderosos y la única garantía de que una minoría no se impondrá a la mayoría. Ahora bien, es evidente que, con la ley actual en la mano, los catalanes no podemos decidir por nuestra cuenta si queremos la independencia, porque la Constitución dice que la soberanía reside en el conjunto del pueblo español (cosa nada rara: salvo la de la extinta Unión Soviética, que yo sepa, ninguna constitución ha reconocido jamás el derecho de que una parte del Estado se separe por su cuenta del resto). ¿Significa esto que los catalanes no tenemos derecho a decidir sobre nuestra independencia? A mi juicio, tampoco: si una mayoría clara e inequívoca de catalanes quiere la independencia, parece más sensato concedérsela que negársela, porque es muy peligroso, y a la larga imposible, obligar a alguien a estar donde no quiere estar. La pregunta se impone: ¿existe esa mayoría? Los partidarios del derecho a decidir sostienen que precisamente para eso, para saber si existe, es indispensable un referéndum (en este asunto, las encuestas no sirven, como comprobamos en las anteriores elecciones); pero, antes de usar ese recurso excepcional e imprevisible, cualquier político honesto y prudente usaría el recurso previsto por la ley: las elecciones. Quiero decir: unas elecciones en las que todos los partidos declaren, clara e inequívocamente, su posición sobre la independencia. En las últimas, los partidos inequívocamente independentistas (ERC más CUP) sumaron 24 diputados de 135: apenas un 17%. ¿Cuántos diputados sumarían los independentistas si en unas futuras elecciones el resto de partidos dijera con claridad si quiere la independencia o no? Eso es lo que deberíamos saber antes de tomar la vía azarosa del referéndum: si hay una mayoría de partidarios de la independencia, habrá que celebrar un referéndum; si no la hay, no.
“La democracia consiste en decidir dentro de la ley, que no es una broma”
Es dudoso que vayamos a tener una respuesta a la anterior pregunta, porque CiU sabe que si defiende la independencia en unas elecciones, las perderá (y antes se habrá roto por dentro: aún no sabemos si Convergència es independentista, pero sí sabemos que Unió no lo es), así que seguirá sin decir la verdad a sus electores; en cuanto a la izquierda, todo indica que seguirá atrapada en la telaraña ideológica que le ha tejido CiU –de ahí que acepte el derecho a decidir–, cavando su propia tumba y minando la democracia. No veo otra forma de decirlo: se puede ser demócrata y estar a favor de la independencia, pero no se puede ser demócrata y estar a favor del derecho a decidir, porque el derecho a decidir no es más que una argucia conceptual, un engaño urdido por una minoría para imponer su voluntad a la mayoría.


Veieu també un altre article contra les barbaritats escrites pel Javier Cercas,




No hay comentarios:

Publicar un comentario